Kerntrekbeveiliging op sloten

Ongeveer de helft van de huizen in Rotterdam is niet beveiligd met anti-kerntrekbeveiliging. Een inbreker is hierdoor in staat om binnen 30 tot 50 seconden binnen te komen via de methode ‘cilindertrekken’!

Koop daarom beslag met antikerntrekbeveiliging (herkenbaar aan een extra schildje over de cilinder, zie plaatje) of koop een cilinder met antikerntrekbeveiliging.

Vergeet ook de achterdeur of schuifpui niet! Voor een schuifpui is extra beveiliging ook aan te raden.

Zie ook de website van politiekeurmerk.nl voor meer gebruikte methodes en tips om inbraken te voorkomen.

Meer over kerntrekbeveiliging

Kerntrekbeveiliging wordt toegepast om de inbraak methode kerntrekken tegen te gaan. Het veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging is voorzien van een hard metalen bescherming, die de cilinder beschermt tegen uitboren en het uittrekken van de cilinder. U kunt er ook voor kiezen om alleen de cilinder te vervangen door een anti-kerntrek cilinder. Na het lezen van deze pagina bent u al aardig op de hoogte van dit serieuze probleem wat de kop ingedrukt moet worden. Momenteel is kerntrekbeveiliging een eis voor nieuwbouw volgens Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en is het sinds april 2014 ook verplicht voor bestaande bouw. Het voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen biedt u niet alleen een goede bescherming tegen inbraak, maar kan bij een aantal verzekeringen ook leiden tot een lagere premie.

Kerntrekbeveiliging

Veiligheidsbeslag voorzien van kerntrekbeveiliging is momenteel de beste bescherming om het forceren van de cilinder tegen te gaan. Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging voorzien van een SKG*** keurmerk kan een minimale uittrekkracht van 15kn weerstaan (1500kg). Natuurlijk kunt u ook de cilinder vervangen voor een cilinder met kerntrekbeveiliging, deze zijn echter wel vaak een stuk duurder, maar bieden vaak ook weer bescherming tegen andere methodes zoals de klopsleutel, of Lockpicking. De klopsleutel is een voorgevormde sleutel waarbij de palletjes in de cilinder geleidelijk in lijn getikt worden waarna de cilinder gedraaid kan worden. Lockpicking werkt met kleine hendels die de palletjes in lijn werken zodat de cilinder gedraaid kan worden.

Het vervangen van de cilindersloten hoeft niet altijd kostbaar te zijn, wanneer u reeds design veiligheidsbeslag heeft toegepast of uw huidig beslag heeft andere afmetingen, is het vervangen van de cilinder een snelle en veilige optie. Daar niet al het veiligheidsbeslag dezelfde afmeting heeft kunt u bij het vervangen van het beslag het beste voor hetzelfde merk kiezen, hierdoor komt het gatenpatroon vaak overeen en is het vervangen van het veiligheidsbeslag relatief eenvoudig.

Gerelateerde berichten

laat een reactie achter